Blogger templates

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

10 γυναίκες που το στιλ τους θα το ακολουθούμε για πάντα


Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πες μου ποια το φόρεσε πριν από εμένα; Από την Jackie και την Marylin, μέχρι την Madonna και την kate, ακόμα κι αν όλες δεν ήταν της εποχής σου, την έχουν... στοιχειώσει για τα καλά.
Κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη πριν βγεις, είναι σαν να ρίχνεις μια ματιά στο κεφάλαιο του δικού σου στιλ, που γράφτηκε από άλλους, αλλά ράφτηκε ειδικά για σένα. Οι παρακάτω δέκα κυρίες, απλά σου δείχνουν το δρόμο. Εσύ, που είσαι μοναδική, μην αντιγράψεις το look, αλλά σίγουρα, πάρε ιδέες...

1. Audrey Hepburn
μαύρο κάπρι παντελόνι, μπαλαρίνες, καμπαρντίνες, λεπτά ζιβάγκο

  Χωρίς καμπύλες και προκλητικό σεξαπίλ, η Audrey Hepburn επέβαλλε το προσωπικό γούστο και στιλ της στις περισσότερες ταινίες της. Ολόκληρη Princess Ann φόρεσε σανδάλια στη Ρώμη, ανατρεπτικό παντελόνι και πάλι ίσια παπούτσια, ως μοντέλο στο Παρίσι και φυσικά το little black dress όλων μας στο Breakfast at Tiffany's. Η λεπτή σιλουέτα της και η αγορίστικη σωματική διάπλασή της δεν έχασε ποτέ σε θηλυκότητα, πόσο μάλλον σε κομψότητα.
2. Princess Diana
Ο,τιδήποτε κόκκινο, chinos και άλλα παντελόνια, φορέματα στη γραμμή του σώματος και φορέματα - κοστούμια

  Όπως η Νταϊάνα κέρδισε ως πριγκίπισσα την εμπιστοσύνη των Βρετανών (κι όχι μόνο), το ίδιο έκανε και η γκαρνταρόμπα της. Μεταμορφώθηκε από αθώα επαρχιώτισσα αγγλιδούλα με ροδαλά μάγουλα σε ηχηρό αιώνιο fashion icon. Από τα κοριτσίστικα σιφόν και ταφτά και το υπερβολικά φουντωτό νυφικό της, έβγαλε τις βασιλικές βάτες και άφησε τα φορέματα να καταγράψουν για πάντα την μοναδικά γυναικεία σιλουέτα της. Τόλμησε με μοντέρνους σχεδιαστές και απελευθέρωσε έτσι και την καημένη την Kate, αλλά και όσες πριγκίπισσες έχουν περισσότερο από αγγλικό γούστο.
3. Madonna
Φόρεσε ό,τι και όσα θες, τα εσώρουχα απέξω και φυσικά απόκτησε έναν μεγάλο σταυρό

  Material girl όνομα και πράγμα. Στην αρχή, όταν έφθασε στη Νέα Υόρκη το 1978: σκισμένα τζιν, δαντελωτά εσώρουχα, γάντια χωρίς δάκτυλα, σειρές βραχιόλια, τσιμπιδάκια στα μαλλιά και έναν σταυρό Like A Virgin βοήθειά μας. Αργότερα που η μικρή Madonna μεγάλωσε, σε αντίθεση με πολλές ώριμες γυναίκες δεν έχασε ποτέ το κοριτσίστικο της αφοβίας. Έβαλε κοστούμι της ηλικίας της, αλλά με τα εσώρουχα απ΄ έξω. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ποτέ το σουτιέν κώνους του Gaultier; Ξέρει πάντα να διατηρεί το ενδιαφέρον, αλλά και πόσο πρέπει να γυμνάζεται γι αυτό.
4. Jackie
τεράστια γυαλιά ηλίου, μαργαριτάρια, φαρδιά τζιν, αμάνικα Α-Line φορέματα

  Αν δεν ήταν η Jackie, καμιά γυναίκα πολιτικού δεν θα κατάφερνε ποτέ να τραβήξει τα φλας των φωτογράφων πάνω της, όταν δεν ήταν εκείνος μαζί της. Όχι, ότι της έλειπε το στιλ, αλλά με το που πάτησε το πόδι της στον Λευκό Οίκο προσέλαβε τον χολιγουντιανό σχεδιαστή Oleg  Cassini να την βοηθήσει με την γκαρνταρόμπα της. Κομμάτια των Dior, Givenchy και Chanel υπέγραψαν το στιλ της, το οποίο άλλαξε σε πιο casual όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Παντελόνια που άνοιγαν στο τελείωμα, μεταξωτές μπλούζες, μαντήλια στο λαιμό, μαύρα ζιβάγκο προστέθηκαν στις πλέον πιο χαλαρές εμφανίσεις της, χωρίς ποτέ όμως, οι επιλογές αυτές, να πάψουν να αποτελούν έμπνευση.
5. Marilyn Monroe
Εφαρμοστά φορέματα, ψηλά μεσάτα τζιν, ψηλοτάκουνα, κάπρι παντελόνια

  Η πρώτη ξανθιά σεξοβόμβα, επιβεβαίωνε τον τίτλο του πιο θηλυκού που κυκλοφορούσε σε κάθε της βήμα. Φήμες, λένε ότι ένα από τα δύο τακούνια της ήταν πάντα πιο κοντό, ώστε να καταφέρνει αυτό το μικρό κούνημα των γοφών στο πέρασμά της. Ακόμα κι όταν φορούσε φαρδιά πουλόβερ και τζιν κατόρθωνε να είναι σέξι. Στη διάρκεια της σύντομης ζωής της η Monroe θεωρείται ότι φόρεσε τα πιο εμβληματικά outfit όλων των εποχών. Είτε ήταν το λευκό φόρεμα που το πήρε ο αέρας του υπογείου στο “Seven Years of Itch”, είτε ήταν το ροζ στράπλες με τα γάντια πάνω από τον αγκώνα στο “Diamonds are a Girl's Best Friend” του  “Οι άντρες Προτιμούν τις ξανθές”, ή φυσικά το στο χρώμα του δέρματος βραδινό που ράφτηκε για να τραγουδήσει το “Happy Birthday” στον JFK...
6. Brigitte Bardot
Πουλόβερ με ντεκολτέ, λευκά T-shirt, κομμένα τζιν, μεγάλες μαύρες κορδέλες στα μαλλιά, κοντά σορτ

  Μπορεί η Marilyn Monroe να ήταν η αρχική ξανθιά σεξοβόμβα, αλλά η Brigitte Bardot ξεχώρισε από χιλιόμετρα. Καθιέρωσε το μπικίνι, φόρεσε καυτά σορτ και αέρινα καλοκαιρινά φορέματα, έβγαλε τον ώμο και κατέβασε το V στα πουλόβερ, φόρεσε πολλά τζιν και περισσότερες μπαλαρίνες. Εκτός από το casual ντύσιμο της, το eyeliner δεν θα ήταν ποτέ τόσο σημαντικό αν δεν το φορούσε στα μικρά και κουταβίσια μάτια της, σε συνδυασμό με το killing ροζ των χειλιών της, βεβαίως, βεβαίως...
7. Debbie Harry
skinny jeans, φορέματα με έναν ώμο, σκούρα γυαλιά ηλίου, μαύρο δερμάτινο μπουφάν

  Λίγο disco, λίγο punk και rock look για πάντα. Τακούνια και εφαρμοστά τζιν, φορέματα με έναν ώμο, δερμάτινα και glam λεπτομέρειες, όλα τις επέτρεπαν να αλωνίζει την σκηνή χωρίς δεύτερη σκέψη. Ζήτω και το ντεκαπάζ!
8. Lauren Hutton
χακί αλλά και κλασικά παντελόνια, πουκάμισα, μεγάλα καπέλα, λευκά T-Shirt

  Η Lauren Hutton αποτελεί εικόνα του στιλ ακόμα και σήμερα στην ηλικία των 68 ετών, όπως στα 20 της, αποπνέει μια ευαίσθητη, αλλά ταυτόχρονα δυναμική προσέγγιση της μόδας. Κομψή και sexy χωρίς να είναι προκλητική. Αβίαστα, άνετα ρούχα, όπως πεντάτσεπα παντελόνια και πουκάμισα, εύκολα βραδινά φορέματα, κλασσικός συνδυασμός τζιν και λευκό μπλουζάκι. Το δικό της μυστικό ήταν ότι ποτέ δεν σκεφτόταν υπερβολικά την εμφάνισή της.
9. Bettie Page
καρό, ναυτικά περιλαίμια, σουτιέν – κώνοι, λεοπάρ prints, φούστες pencil

  Αν δεν ήταν η Bettie Page, δεν θα υπήρχε η Dita Von Teese, η Katy Perry ή η Christina Anguilera. Η βασίλισσα του pin up θα ζει για πάντα, στα video clip, στα εξώφυλλα των περιοδικών και στις πασαρέλες. Τα μπικίνι ή τα ρούχα θα είναι μικροσκοπικά. Τα αξεσουάρ πολλές φορές ναυτικά. Τα χείλη κόκκινα, η μέση τονισμένη. Τα τακούνια ψιλά, οι καμπύλες άφθονες. Σαν να βγήκες από το Playboy.
10. Kate Middleton
ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, καπέλα, απλά φορέματα

  Με κάθε κίνησή της να παρακολουθείται και να καταγράφεται η Kate δεν μπορεί να μην είναι εκείνη που θα βάλει την πριγκιπική υπογραφή της στο βιβλίο του στιλ. Πάντως, οι ενδυματολογικές επιλογές της ξάφνιασαν τους Βρετανούς, αλλά και όλες τις γυναίκες που θα ήθελαν να είναι εκείνες που έκλεψαν την καρδιά του William. Από τις φθηνές μπουτίκ της High Street μέχρι τις ακριβές τουαλέτες του Alexander Mc Queen, η kate ξαφνιάζει που τολμά να φορέσει και να φωτογραφηθεί με το ίδιο πολλές φορές outfit..

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου