Blogger templates

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

TIPS ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Πάντα νέα και όμορφη!
neck11
Ο λαιμός και τα χέρια προδίδουν την ηλικία.
Μην ξεχνάτε λοιπόν να περιποιείστε το λαιμό σας.

Οι ειδικές κρέμες μπορούν να διατηρήσουν τη νεανική του όψη.
Φροντίστε το ντεκολτέ σας κάνοντας απολέπιση μία φορά την
εβδομάδα (προσοχή, όχι στην περιοχή του στήθους) και απλώνετε
καθημερινά μία λοσιόν σύσφιγξης, όχι μόνο στο στήθος αλλά και στο
ντεκολτέ. Επίσης, η καλύτερη συνταγή για την τόνωση του στήθους είναι το
κρύο νερό. Η καθημερινή επαφή με κρύο νερό για 1-2 λεπτά είναι
απόλυτα ευεργετική.





ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: Γιατί χρειάζεται


peeling
Η απολέπιση, ανοίγει ους πόρους του δέρματός μας, με αποτέλεσμα τα προϊόντα περιποίησης να εισχωρούν καλύτερα στην πεντακάθαρη πλέον επιδερμίδα μας, αφού έτσι απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους. Επιπλέον, με την απολέπιση το δέρμα γίνεται πιο απαλό, αναπνέει καλύτερα, διεγείρει το μεταβολισμό για την απομάκρυνση των τοξινών. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προσφέρετε στο πρόσωπό σας ολοκληρωμένη φροντίδα, κυρίως αυτή την εποχή, μετά την καλοκαιρινή ταλαιπωρία.




Περιποιηθείτε το πρόσωπό σας.


face-1
Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να κάνετε πρωί και βράδυ καθαρισμό με ένα καλό σαπούνι, ειδικό για λιπαρά δέρματα. Αμέσως μετά απαιτείται καθαρισμός με μία στυπτική λοσιόν και στη συνέχεια βάζετε μια ενυδατική κρέμα έτσι ώστε να μην τραβάει το δέρμα σας. Κάντε συχνά πίλινγκ .
Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, τότε είναι πιο ευαίσθητη και θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή. Καθαρισμός το πρωί με ένα λιπαρό σαπούνι γλυκερίνης ή αμυγδαλέλαιου και αμέσως μετά, απαραίτητα μια ενυδατική κρέμα. Εξίσου απαραίτητη είναι και η κρέμα ματιών. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας έξτρα ενυδάτωση με μία ειδική μάσκα και φυσικά μην ξεχνάτε την κρέμα νυκτός. Επίσης μην ξεχνάτε την αντηλιακή κρέμα την οποία πρέπει απαραίτητα να βάζετε μισή ώρα πριν βγείτε από το σπίτι.




Μικρά μυστικά για μάτια που μαγνητίζουν.


eyes2222
Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκφρασή μας. Γι αυτό θα πρέπει να τα φροντίζουμε καθημερινά.
Η αποτρίχωση των φρυδιών πρέπει να γίνετε πάντα προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν και να κρατάμε το τσιμπιδάκι παράλληλα προς την επιφάνεια που αποτριχώνουμε.
Καλό θα είναι η αποτρίχωση να γίνεται βράδυ, έτσι αν υπάρχουν τυχόν ερεθισμοί μέχρι το πρωί θα έχουν φύγει.
Αν έχουμε μικρές βλεφαρίδες μπορούμε να τις κάνουμε να φανούν μεγαλύτερες, αν, πριν τους βάλουμε μάσκαρα τις γυρίσουμε με το ειδικό ψαλιδάκι.
Για να βάψουμε τα μάτια μας, ξεκινάμε απλώνοντας την ανοιχτόχρωμη σκιά στο κέντρο του ματιού και την σβήνουμε με μια πιο σκούρα. Με αυτό τον τρόπο θα φωτίσουμε το βλέμμα μας. Τέλος, μια ιριδίζουσα πούδρα στο υπόλοιπο του ματιού θα μας δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Και ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ των ματιών με τη μάσκαρα.


Απαλλαγείτε από τις τοξίνες και δείξτε νεότερη

katey-sagal-2

Από τη στιγμή της γέννησης το ανθρώπινο σώμα έρχεται σε επαφή με διάφορους βλαπτικούς παράγοντες, όπως τοξίνες, χημικά, ρύπανση, συντηρητικά στις τροφές, ακτινοβολία που προκαλούν βλάβη στα βασικά δομικά στοιχεία του οργανισμού, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται ασταθή. Αυτά με την σειρά τους αποσταθεροποιούν γειτονικά τους μόρια και αυτό το φαινόμενο ως αλυσιδωτή αντίδραση επηρεάζει μια ευρύτερη περιοχή μέσα στο σώμα. ΄Έτσι προκαλείται το γήρας και φθίνει η ομορφιά. Τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό;

woman_1Υπάρχουν ουσίες που βοηθούν στη μείωση αυτής της βλάβης, όπως το σελήνιο, η βιταμίνη C κ.α. Επίσης και μηχανισμοί στο σώμα είναι υπεύθυνοι να διορθώσουν τη ζημιά που προκαλείται σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο.

Όμως, ζούμε σε μια εποχή που ο άνθρωπος βάλλεται βιολογικά με πάνω από 85.000 βιομηχανικά χημικά να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εμπορική χρήση. Αν υπολογίσει κανείς το φαινόμενο της συσσώρευσης αυτών των χημικών στο ανθρώπινο σώμα και κυρίως στο λιπώδη ιστό όπως και την αυξημένη έκθεση σε ακτινοβολία, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί ότι αυτοί οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης είναι ανεπαρκείς και κορεσμένοι.

΄Έχουμε λοιπόν δύο είδη γήρατος. Το βιολογικό προγραμματισμένο γήρας που είναι καταγραμμένο στο DNA του κάθε οργανισμού το οποίο είναι αναπόφευκτο και δεν μπορούμε να το αντιστρέψουμε, και το γήρας που οφείλεται στις συσσωρευμένες χημικές βλάβες. Το δεύτερο αυτό είδος γήρατος οφείλεται στα τοξικά χημικά, στην ακτινοβολία και στους εξωγενείς παράγοντες που αποσταθεροποιούν τον οργανισμό σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο.

Αν μπορούσε κανείς να μειώσει το τοξικό φορτίο, να το απαλλάξει από τις τοξίνες που τον επιβαρύνουν και να παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, θα είχε σημαντικά αποτελέσματα στην βελτίωση του δεύτερου παράγοντα στον οποίο οφείλεται το γήρας.



ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ


woman-face

Εχετε ευαίσθητη επιδερμίδας Αποφύγετε τα καλλυντικά τα οποία περιέχουν ρετινόλη ΑΗΑ.
.Αλλάζετε τα καλλυντικά σας όσο μεγαλώνετε. Πρέπει να ακολουθούν την ηλικία σας.
.Υπάρχει τεράστια ποικιλία καλλυντικών για όλους τους τύπους της επιδερμίδας, για όλες τις ηλικίες. Ενημερωθείτε για τα προϊόντα που κυκλοφορούν και προσαρμόστε τα στις δικές σας απαιτήσεις.
.Αν είστε αλλεργική, ενημερωθείτε ακόμη περισσότερο. Αναζητήστε καλλυντικά με αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

ΜΥΣΤΙΚΑ για λαμπερό δέρμα

muttibuti_230
Ο λαβύρινθος των αντιγηραντικών προϊόντων, η ακμή ενηλίκων, τα προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και οι επιπτώσεις του καπνίσματος στο δέρμα είναι τα τέσσερα θέματα που σύμφωνα με έρευνες απασχολούν κυρίως τις γυναίκες στο μέγα κεφάλαιο της ομορφιάς. Πριν αναζητήσετε νέες λύσεις, ενισχύστε τις γνώσεις σας με 40 αλήθειες που θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε από λανθασμένες κινήσεις και περιττά έξοδα.
10 ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τη σχέση ακμής και καλλυντικών
face1aΤελικά, το γεγονός ότι έχετε ακμή σας απαγορεύει ρητώς τη χρήση makeup; Δέκα χρήσιμα tips θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι θα πετάξετε από το νεσεσέρ σας και με τι θα το αντικαταστήσετε.
1 Αρκετά καλλυντικά προσώπου αλλά και προϊόντα φροντίδας μαλλιών συνδέονται όντως με την ακμή, είναι δηλαδή ακνεογόνα, επιδεινώνοντας πάντως το πρόβλημα και όχι προκαλώντας το. Στο δέρμα μπορεί να εμφανιστούν είτε σπυράκια είτε μαύρα στίγματα που στην συνέχεια θα προκαλέσουν την ακμή.
2 Τα σπυράκια συνήθως εμφανίζονται μια ή δύο ημέρες μετά τη χρήση του ακνεογόνου προϊόντος, τα μαύρα στίγματα ωστόσο χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εμφανιστούν.
3 Συχνά οι ενήλικες με ακμή είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας προσώπου, επειδή παρατηρούν ορατό ερεθισμό στο δέρμα. Μην παραξενευτείτε αν κάποια κρέμα που χρησιμοποιούσατε χωρίς προβλήματα για μήνες έγινε ξαφνικά ακατάλληλη για το δέρμα σας. Ευθύνεται μια σειρά συγκυριών και παραγόντων.
4 ΄Όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε, από ενυδατικά προϊόντα έως φον ντε τεν, σκιές ματιών, ακόμη και τα πινέλα πρέπει να είναι oil free (να μην περιέχουν έλαια).
5 Πριν ξεκινήσετε τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος συμβουλευτείτε το δερματολόγιο. Πιθανότατα θα ξέρει να σας πει αν πρόκειται για ακνεογόνο προϊόν. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα μόνο τα καλλυντικά που απευθύνονται σε δέρματα με ακμή ή όσα έχουν την ένδειξη «δεν προκαλεί ακμή».
6 Για την προστασία του δέρματός σας φροντίστε να είστε φειδωλοί στην ποσότητα οποιουδήποτε προϊόντος χρησιμοποιείτε, είτε πρόκειται για καλλυντική φροντίδα είτε για μακιγιάζ.
7 Αποφύγετε οποιοδήποτε σκληρό προϊόν καθαρισμού, καθώς και τα σκληρά απολεπιστικά. Προτιμήστε σειρές ντεμακιγιάζ που απευθύνονται σε ακνεϊκά δέρματα..
8 Ακόμη και αν ένα προϊόν σας έχει προταθεί από δερματολόγο, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αν διαπιστώσετε ότι επιδεινώνει το πρόβλημα. Το δέρμα κάθε ατόμου έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές ευαισθησίες και πολλές φορές ένα προϊόν που είναι θαυματουργό σε μια περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για μια άλλη.
9 Μερικά καλλυντικά μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα σας συμπτώματα ξηρότητας, ή ξεφλούδισμα. Σταματήστε αμέσως τη χρήση τους, αφού ο ερεθισμός που σας προκαλούν γρήγορα θα επιδεινώσει και το πρόβλημα της ακμής.
10 Μην εφαρμόσετε στο δέρμα κανένα ειδικό προϊόν τοπικής χρήσης για την αντιμετώπιση της ακμής, αν δεν συμβουλευτείτε ειδικό, αφού του έχετε προηγουμένως εξηγήσει τι προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιείτε.
10 ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στο δέρμα 792cigarete11
Το κάπνισμα, μαζί με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και το άγχος θεωρούνται από την επιστήμη οι τρεις βασικοί παράγοντες πρόωρης γήρανσης. Πριν λοιπόν ανάψετε το επόμενο τσιγάρο, διαβάστε μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το τι ακριβώς κάνετε στο δέρμα σας όσο δεν απαλλάσσετε από την κακή σας συνήθεια.
1 Κάθε φορά που εισπνέετε τον καπνό του τσιγάρου περισσότερες από τρία εκατομμύρια ελεύθερες ρίζες παράγονται στα πνευμόνια σας, μολύνοντας τον οργανισμό, με αποτέλεσμα η λειτουργία του δερματικού φραγμού να διαταράσσεται και ο αντιοξειδωτικός μηχανισμός άμυνας του δέρματος να μειώνεται.
2 Το 1985 ο όρος «πρόσωπο καπνιστή» προστέθηκε στο ιατρικό λεξικό. Τα χαρακτηριστικά του που το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο από τη φυσική του ηλικία ορίζονται ως εξής: «Γραμμές ή ρυτίδες, ορατές κυρίως στις γωνίες των χειλιών και στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, αλλά και βαθιές γραμμές στα μάγουλα, στην περιοχή μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους ή και στο σαγόνι».
3 Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 4.000 τοξικές χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες απορροφώνται από το αίμα και διεισδύουν στη δομή του δέρματος.
4 Το κάπνισμα προκαλεί συστολή των αγγείων στα ανώτερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η τάση του οξυγόνου (υποξαιμία). ΄Εχει βρεθεί ότι ένα πακέτο τσιγάρα μπορεί να προκαλέσει υποξαιμία στο δέρμα για μια ολόκληρη μέρα.
5 Έχει παρατηρηθεί από αλλεπάλληλες μελέτες στην παραγωγή κολλαγόνου και διαταραχές στη σύνθεση της ελαστίνης. Πράγμα που σημαίνει ότι το κάπνισμα ευθύνεται για την πρόωρη χαλάρωση του δέρματος και το σχηματισμό ρυτίδων.
6 Το δέρμα του καπνιστή είναι συνήθως πιο λεπτό εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος, γεγονός που «συμμετέχει» στην πρόωρη γήρανση. Το απέδειξε μεταξύ άλλων μια πρωτοποριακή μελέτη σε 25 ζευγάρια μονοζυγωτικών διδύμων, με το ένα μέλος κάθε ζευγαριού να είναι συστηματικός καπνιστής και το άλλο να μην έχει καπνίσει καθόλου. Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, οι επιστήμονες βρήκαν πολύ σημαντικές διαφορές στο πάχος του δέρματος, με τους καπνιστές να έχουν από 25% έως και 40% πιο λεπτό δέρμα από τα αδέλφια τους που δεν είχαν καπνίσει.
7 Σχεδόν σταθερά ευρήματα στους καπνιστές είναι το σταχτί χρώμα της επιδερμίδας και τα συμπτώματα ξηρότητας.
8 Στις γυναίκες καπνίστριες παρατηρείται συχνά αρρενοποίηση του προσώπου με τραχύτητα και αυξημένο τρίχωμα.
9 Το κάπνισμα ευθύνεται για τη μείωση της αντιγηραντικής βιταμίνης Α στο δέρμα, καθώς και για την εξουδετέρωση της βιταμίνης C που είναι απαραίτητη για το χρηματισμό κολλαγόνου.
10 Οι αλλαγές στο δέρμα έπειτα από 10 χρόνια συστηματικού καπνίσματος είναι μη αναστρέψιμες.
324smiling_womans_face_4510 ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τα αντιγηραντικά προϊόντα
Είναι φανερό ότι οι ρυτίδες είναι η υπ' αριθμόν 1 πρόκληση στον κλάδο της κοσμετολογίας και η αντιμετώπισή τους το υπ' αριθμόν 1 ζητούμενο των γυναικών άνω των 30. Το δύσκολο να βρεθεί η άκρη του μίτου για την επιλογή επιστημονικά τεκμηριωμένων αντιγηραντικών ουσιών μέσα από το λαβύρινθο των άπειρων προϊόντων που προτείνουν οι εταιρίες καλλυντικών.

1 Η βιταμίνη Α μπορεί να μειώσει το βάθος των ρυτίδων, κυρίως λόγω της ελαφριάς φλεγμονώδους δράσης της που «φουσκώνει» το δέρμα, κάνοντας τις ρυτίδες να δείχνουν λιγότερο βαθιές.
2 Η βιταμίνη C μπορεί να δώσει λάμψη στο δέρμα αφού τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και την παραγωγή κολλαγόνου.
3 Τα άλφα υδροξυοξέα (ΑΗΑς ή οξέα φρούτων) βελτιώνουν την εμφάνιση της επιδερμίδας επιταχύνοντας την αποβολή των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος.
4 Τα ρετινοειδή είναι χημικά που κάνουν το δέρμα να παράγει νέα κύτταρα πιο γρήγορα, κάνοντάς το παράλληλα πιο πυκνό και πιο συμπαγές. ΄Επειτα από χρήση 30-60 ημερών η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία και οι λεπτές γραμμές λιγότερο ορατές. ΄Ένα εξάμηνο χρήσης δίνει το μέγιστο της ευεργετικής επίδρασης των ρετινοειδών και βελτιώσεις στο δέρμα δεν παρατηρούνται στη συνέχεια. Με τη διακοπή της εφαρμογής τους, ωστόσο, το δέρμα σταδιακά επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση, γι' αυτό προτείνεται η διαρκής εφαρμογή τους. Τα ρετινοειδή δεν μπορούν να δράσουν διορθωτικά σε βαθιά χαραγμένες ρυτίδες.
5 Για να δράσουν τα προϊόντα πρέπει να περιέχουν ικανή ποσότητα αντιρυτιδικών ουσιών. Διαφορετικά το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η ενυδάτωση του δέρματος, που προστατεύει μεν από το σχηματισμό νέων ρυτίδων, δεν «σβήνει» όμως όσες ήδη υπάρχουν.
6 Δεν υπάρχει «θαυματουργό» συστατικό που να αποτελεί ελιξίριο νεότητας.
7 Τα ρετινοειδή, για παράδειγμα, μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα προκαλώντας από ξηρότητα και ξεφλούδισμα έως κοκκινίλες, φαγούρα και αίσθηση «τραβήγματος».
8 Τα ΑΗΑς επίσης μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς αν το δέρμα εκτεθεί στον ήλιο.
9 Οι αντιοξειδωτικές ουσίες μπορούν να έχουν και αντιγηραντική δράση.
10 Κανένα αντιγηραντικό προϊόν δεν μπορεί να βοηθήσει το δέρμα, αν το «σαμποτάρετε» εκ των έσω, αν δηλαδή τροφοδοτείτε με κορεσμένα λιπαρά και επεξεργασμένες τροφές, αντί για φρέσκα λαχανικά και φρούτα.

Οι εχθροί της γήρανσης του δέρματος


arsunaaaaa Η ηλιοθεραπεία: Λίγος ήλιος κάνει καλό γιατί φτιάχνει τη διάθεση και προάγει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υγεία των οστών αλλά και για την πρόληψη από διάφορες μορφές καρκίνου, όπως φανερώνουν τα νεότερα επιστημονικά στοιχεία. Ωστόσο, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο αντεδείκνυται γιατί γερνάει πρόωρα την επιδερμίδα, δημιουργεί κηλίδες και αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε χειμώνα καλοκαίρι αντιηλιακό προϊόν στο πρόσωπο με δείκτη SPF 25+, ή ακόμα υψηλότερο (35+) αν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

alcoholaaaa

Το αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ- ακόμα και περιστασιακά προάγει τη γήρανση του δέρματος, καθώς επιταχύνει την αφυδάτωσή του και συμβάλλει στην εμφάνιση ευρυαγγειών λόγω διάρρηξης των τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων.

woman_sleepingaaaaΗ έλλειψη ύπνου: Ο βραδινός ύπνος είναι αναντικατάστατος γιατί η έκκριση μελατονίνης που προκαλεί το αίσθημα της νύστας διεγείρει ταυτόχρονα τους επανορθωτικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, οι οποίοι αποκαθιστούν τις φθορές από τις εξωτερικές επιθέσεις.


smoking-woman-lighting-cigarette-ajhdΤο κάπνισμα: Ο καπνός του τσιγάρου προάγει τη δημιουργία ελευθέρων ριζών που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Γι' αυτό άλλωστε οι καπνιστές άντρες και γυναίκες- έχουν βαθύτερες ρυτίδες από τους μη καπνιστές της ίδιας ηλικίας, ενώ συνήθως εμφανίζουν και τις λεπτές κάθετες πτυχώσεις στην περιοχή του άνω χείλους που είναι γνωστές με την ονομασία ρυτίδες του καπνιστή.
Οι στερητικές (crash) δίαιτες: Οι αυστηρές, μονοφαγικές και χημικές δίαιτες, που στερούν τον οργανισμό από ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, επειδή οδηγούν σε διαρκή αυξομείωση του βάρους λόγω του φαινομένου γιο γιο ευνοούν τη χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και το σώμα.
coffeeaaaaa

Ο καφές: Επειδή είναι διουρητικός όπως και το αλκοόλ- επιταχύνει την αφυδάτωση του δέρματος και το καθιστούν περισσότερο ευάλωτο στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Επίσης η καφεϊνη, εμποδίζει την απορρόφηση διαφόρων θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία όλων των ιστών του σώματος άρα και της επιδερμίδας.

πηγή:http://naturalfitness.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου