Blogger templates

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

15 Χριστουγεννιάτικες ιστορίες – προτάσεις

Μια λίστα με 15 Χριστουγεννιάτικες ιστορίες – προτάσεις, που θα σας φέρουν πιο κοντά στη μαγεία των Χριστουγέννων.

15. Home Alone (1990)


15. Home Alone (1990)Ένα οχτάχρονο αγόρι ξυπνάει και βρίσκει τη Χριστουγεννιάτικη ευχή
του να γίνεται πραγματικότητα- η μεγάλη οικογένεια του έχει εξαφανιστεί (οι γονείς και τα αδέρφια του πηγαίνουν διακοπές στη Παρίσι) και έτσι μένει μόνο του στο σπίτι. Το πολυμήχανο αγόρι παίρνει θάρρος από την ελευθερία του και αρχίζει να το διασκεδάζει, όμως τα πράγματα δυσκολεύουν, όταν δύο αδέξιοι διαρρήκτες προσπαθούν να παραβιάσουν το σπίτι του, αντιμετωπίζοντας τους με περίτεχνες, βλακώδεις και αστείες παγίδες.

14. While You Were Sleeping (1995)


While You Were Sleeping (1995)Η Σάντρα Μπούλοκ είναι η Λούσυ, μία υπάλληλος του σιδηρόδρομου, η οποία βρίσκει στο πρόσωπο του Πίτερ, ενός άνδρα που χρησιμοποιεί το τρένο καθημερινά, τον πρίγκιπα των ονείρων της.  Η πρώτη ερωτική κομεντί, μετά το «Pretty Woman», που εκπέμπει την ανάλογη ζεστασιά και ακαταμάχητη γοητεία!

Γλυκιά ρομαντική ιστορία με ανάλογο φόντο τα  χιόνια των Χριστουγέννων.

13. Love Actually (2003)


Love Actually (2003)Το »Love Actually» είναι μια βρετανική κομεντί σε σενάριο και σκηνοθεσία του Richard Curtis. Η υπόθεση λαμβάνει χώρα στην Αγγλία και στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και παρουσιάζει 10 διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που είτε είναι ερωτευμένοι, είτε χωρίζουν, είτε νιώθουν μόνοι και αναζητούν την αγάπη.

Ένας πρωθυπουργός που ερωτεύεται τη γραμματέα του, ένας συγγραφέας που ερωτεύεται την οικιακή βοηθό του, η οποία όμως δε μιλά αγγλικά, ένας χήρος που δίνει συμβουλές στον 11χρονο γιο του προκειμένου να προσελκύσει το κορίτσι που τον ενδιαφέρει, μια νεόνυμφη που δεν αντιλαμβάνεται τον έρωτα του κολλητού του άντρα της γι αυτήν και ένας παλιός ροκ σταρ που σκαρφαλώνει πάλι στην κορυφή έπειτα από την απεξάρτηση του από την ηρωίνη είναι μερικές μόνο από τις ιστορίες της ταινίας. Το τέλος βρίσκει όλους τους πρωταγωνιστές στο αεροδρόμιο Heathrow. Στην ταινία ακούγονται πολλά γνωστά τραγούδια όπως »Too lost in you- sugababes», »Sweetest goodbye- Maroon 5», »All I want for christmas» και »wherever you will go- The Calling».

12. I’ll Be Seeing You (1944)


I-Will-Be-Seeing-YouΈνας στρατιώτης, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με ψυχολογικά τραύματα από τον πόλεμο, γνωρίζεται με μια κοπέλα που αποφυλακίστηκε προσωρινά για να κάνει Χριστούγεννα σπίτι της. Από τα μελοδράματα που μόνο το Χόλιγουντ ξέρει να στήνει. Φέρει τη σφραγίδα του παραγωγού Ντέιβιντ Σέλζνικ, ενώ στη σκηνοθεσία συνεργάστηκε και ο Τζορτζ Κιούκορ. Από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες της εποχής.

11. The Polar Express (2004)


The Polar Express (2004)Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παππούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι, βέβαια, δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός… τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του…

10. The Bishop’s Wife (1947)


The Bishop’s Wife (1947)

Ένας άγγελος βοηθά έναν επίσκοπο να ρυθμίσει εκ νέου τις προτεραιότητές του.

9. Rare Exports: A Christmas Tale (2010)


Rare Exports: A Christmas Tale (2010)Είναι παραμονή των Χριστουγέννων στη βόρεια Φινλανδία και μια αρχαιολογική ανασκαφή, μόλις έχει ξεθάψει τον πραγματικό Άη Βασίλη. Όμως αυτός ο Άγιος δεν είναι εκείνος που θέλουμε να έρχεται στην πόλη. Όταν όλα τα παιδιά της περιοχής αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς, ο νεαρός Πιέταρι και ο πατέρας του Ράουνο, κυνηγός και έμπορος ταράνδων, καταγράφει το μυθολογικό ον και επιχειρεί να πουλήσει τον Άγιο, στον ηγέτη μιας πολυεθνικής που είναι ο χορηγός της ανασκαφής.

8. Miracle on 34th Street (1947)


Miracle on 34th Street (1947)

Η Ντόρις Γουόκερ (Maureen O’ Hara), είναι υπεύθυνη του καταστήματος παιχνιδιών Macy’s στη Νέα Υόρκη. Ο Άη-Βασίλης του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος, απολύεται λόγω μέθης και τη θέση του παίρνει εσπευσμένα (και κατά τύχη), ο κύριος Κρις Κρινγκλ (Edmund Gwenn). Ο Κρις είναι ολόιδιος ο Άη Βασίλης (αρκετά χοντρούλης, κόκκινα μάγουλα και λευκή μακρυά γενειάδα) και αγαπάει πολύ τα παιδιά.

Η Ντόρις δε πίστεψε ποτέ της στον Άη Βασίλη και το ίδιο έχει καταφέρει να μεταδώσει και στην εξάχρονη κορούλα της, Σούζαν(Natalie Wood). O Κρις μάταια προσπαθεί να αποδείξει στον κόσμο γύρω του, ότι είναι ο αληθινός Άη Βασίλης. Το αποτέλεσμα είναι να οδηγηθεί προσωρινά στο ψυχιατρείο και μετέπειτα να δικαστεί για αυτούς τους ισχυρισμούς του. Δε το βάζει όμως κάτω και με τη βοήθεια του Μπράιαν Μπέντφορντ (John Payne), του ερωτευμένου γείτονα της Ντόρις, αποφασίζει να αποδείξει ότι είναι ο πραγματικός Άη Βασίλης.

7. Remember the Night (1940)


Remember the Night (1940)Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Lee Leander συλλαμβάνεται για κλοπή σε κατάστημα. Είναι η τρίτη παράβαση της. Ο διώκτης της στην ιστορία είναι ο  John Sargent. Η δίκη αναβάλλεται όμως λόγω Χριστουγέννων. Ο John Sargent σιγά σιγά αρχίζει να αισθάνεται κάτι παραπάνω για αυτήν.

6. The Nightmare Before Christmas (1993)


The Nightmare Before Christmas (1993)

Το κοινό μεταφέρεται στο τρισδιάστατο κέντρο ενός στοιχειωμένου σπιτιού, σε μια πόλη μεταμφιέσεων του Βασιλιά Κολοκύθα, Τζακ Σκέλιγκτον, που προσπαθεί να κυριαρχήσει πανηγυρικά στην περίοδο των Χριστουγέννων και να αλλάξει τους ρυθμούς της πόλης. Ενάντια στη συμβουλή της Σάλλι (Κάθριν Ο’ Χάρα), της μοναχικής ζαβολιάρας κούκλας, που έχει κρυφά αισθήματα για αυτόν, ο Τζακ βάζει σε δράση τρία άτομα για το έθιμο του Halloween – τους Λοκ, Σοκ και Μπάρελ – για να τον βοηθήσουν να απαγάγει τον Άγιο Βασίλη. Όμως, ακόμα και όταν ο Τζακ συνειδητοποιεί το λάθος του, θα πρέπει να παλέψει με τον κακό Ούγκι Μπούγκι, πριν επαναφέρει τα πράγματα και αποκαταστήσει τη γιορτινή διάθεση της πόλης.

5. A Christmas Story (1983)


A Christmas Story (1983)

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένειά του σε ένα ατύχημα. Οι συγχωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το ορφανό παιδί. Κάθε οικογένεια θα φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο. Στο τέλος κάθε χρόνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα πρέπει να πηγαίνει σε άλλο σπίτι. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους χωριανούς, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα.

4. The Shop Around the Corner (1940)


The Shop Around the Corner (1940)

Δύο εργαζόμενοι σε ένα κατάστημα με είδη δώρων  μόλις και μετά βίας μπορεί να ανεχθεί ο ένας τον άλλο, μέχρι να   συνειδητοποιούσουν  ότι ερωτεύονται ο ένας τον άλλο μέσω αλληλογραφίας.

3. Homeless for the Holidays (2009)


Homeless for the Holidays (2009)

Ο Jack Baker απολαμβάνει την τέλεια ζωή – μέχρι που χάνει τη δουλειά του, και καταλήγει να εργάζεται σε ένα χαμπουργκεράδικο. Αν κάτι δεν αλλάξει σύντομα, η οικογένειά του θα χάσει τα πάντα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

2. How the Grinch Stole Christmas (1966)


How-the-Grinch-Stole-Christmas-1966

Η Whoville, είναι ένα φανταστικό χωριουδάκι μέσα σε μια νιφάδα χιονιού και κατοικείται από… μεταλλαγμένους ανθρώπους, οι οποίοι λατρεύουν τα Χριστούγεννα.

Ο Γκριντς όμως, ένα πράσινο μαλλιαρό πλασματάκι, πρώην κάτοικος της πόλης, μισεί όλο τον κόσμο και γι’ αυτό το λόγο, ετοιμάζει ένα σατανικό σχέδιο για να τη σπάσει σε όλους αυτούς που τον έχουν πρήξει με τα Χριστούγεννα, αποφασίζοντας να καταστρέψει μια για πάντα τη γιορτή..

1. It’s a Wonderful Life (1946)


It’s a Wonderful Life (1946)

Ο Τζορτζ Μπέιλι (Τζέιμς Στιούαρτ) είναι ένας καλόκαρδος, συμπονετικός άνθρωπος που νοιάζεται πάντα για τους συνανθρώπους του. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Μπέιλι απογοητευμένος και πιεσμένος από οικονομικά χρέη είναι έτοιμος να θέσει τέλος στη ζωή του. Τότε εμφανίζεται ο φύλακας άγγελος του για να δείξει στον Μπέιλι πόσο πολύτιμος είναι για τη ζωή πολλών ανθρώπων και ότι αξίζει πολλά περισσότερα από όσο ο ίδιος νομίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου