Blogger templates

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ψωμιάδης: Ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας


Αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας Bild στον Μάκη Ψωμιάδη

Η φήμη του Μάκη Ψωμιάδη ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και πλέον γίνεται ένας παγκόσμιο σταρ. Η κορυφαία σε πωλήσεις εφημερίδα στην Ευρώπη, η γερμανική Bild φιλοξένησε αφιέρωμα στον... επιχειρηματία με το άρθρο να έχει τίτλο: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ψωμιάδης είναι μια «σχεδόν συμβολική φιγούρα» για την Ελλάδα της κρίσης και της διαφθοράς και υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τον γιο ενός ιερέα που κατέληξε να κάνει κάθε τι χωρίς να λογοδοτεί ποτέ.


Τον χαρακτηρίζει κάτι σαν θεό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους παίκτες των ομάδων του. Μάλιστα στέκεται στο περιστατικό, που είχε καταγγείλει ο Ντέμης Νικολαΐδης τονίζοντας ότι είχε στείλει ομάδα μπράβων να απειλήσουν τον τότε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ότι θα του σπάσουν τα πόδια αν δεν αλλάξει συνήθειες, ώστε να πηγαίνει για ύπνο νωρίτερα.
Κάνει επίσης αναφορά σε ρεπορτάζ που είχε κάνει η ΝΕΤ και παρουσίασε το πλούσιο ποινικό του μητρώο που μεταξύ άλλων έχει κατηγορίες για: «λαθρεμπόριο, εκβιασμούς, απαγωγές, δωροδοκία, απάτες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος». Τονίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον είχε αποκαλέσει «νονό» και φυσικά τονίζει δεν έχει εκτίσει ποινή ποτέ αφού πάντοτε βρέθηκε μπροστά σε ένα «ελεήμων δικαστή».

Η... παρουσίαση κλείνει με το χρονικό των αποτυχημένων προσπαθειών να συλληφθεί αλλά και της ανεξήγητης απελευθέρωσης του όταν τελικά πιάστηκε. Τελικά, όπως τονίζει συνελήφθη εκ νέου μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του, την ώρα που έπινε τον καφέ του.

Πηγή: www.aek365.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου