Blogger templates

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ζητάει 444 εκατ. ευρώ η Γιουβέντους!


Το σκάνδαλο «Calciopoli» συνεχίζει να ταλανίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο.
Η Γιουβέντους «πλήρωσε» το σκάνδαλο, όπου πρωταγωνιστούσε ο πάλαι ποτέ γενικός διευθυντής της Λουτσιάνο Μότζι, με υποβιβασμό στη Β' Κατηγορία και αφαίρεση των πρωταθλημάτων του 2005 και του 2006.


Πέντε χρόνια μετά ο νυν πρόεδρος των «μπιανκονέρι» Αντρέα Ανιέλι έχει ξεκινήσει δικαστική μάχη. Ηδη έχει καταφύγει στα δικαστήρια για να επιστραφεί στο σύλλογο το πρωτάθλημα του 2006, γιατί απονεμήθηκε στην Ιντερ (σ.σ. το αντίστοιχο του 2005 κρίθηκε ως μη γενόμενο).






Ωστόσο, προκάλεσε σάλο με την αξίωσή του για αποζημίωση ύψους 444 εκατομμυρίων ευρώ από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία! Η διοίκηση της Γιούβε θεωρεί υπεύθυνη την ομοσπονδία και ειδικά τον πρόεδρό της Τζανκάρλο Αμπέτε, γιατί υπέστη οικονομική απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντα κέρδη.

Ο Αμπέτε δεν έδειξε να ενοχλείται: «Είναι δικαίωμα της Γιουβέντους να προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Την περιμέναμε, αν και η ενέργεια του συλλόγου μάς απογοήτευσε. Ολοι στην ομοσπονδία είμαστε ήρεμοι, γιατί κάναμε το καθήκον μας στο ακέραιο».

Ο πρόεδρος της Ιντερ Μάσιμο Μοράτι ήταν λακωνικός, αλλά ξεκάθαρος, όταν του τέθηκε το θέμα: «Για να είμαι ειλικρινής βρίσκω γελοία την ενέργεια της Γιουβέντους. Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε το πρωτάθλημα του 2006. Κάτι τέτοιο δεν μου περνά καν από το μυαλό...».

Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου