Blogger templates

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα (Ιδανικό για φοιτητές )

Γευστική μακαρονάδα, έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά και απολαύστε την με ένα ποτήρι λευκό κρασί.



Υλικά που τα χρειαστούμε:
1 σκελίδα σκόρδο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 χωριάτικα λουκάνικα
250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1 κλαδάκι φασκόμηλο
1 κλαδάκι θυμάρι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
500 γραμμ. λινγκουίνι
Αλάτι
Πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε όλα μαζί για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε και τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

πηγή larisaout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου