Blogger templates

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Oι ταινίες της εβδομάδας 17/11/11-24/11/11

Anonymous



Ακόμα και κάποιος που δεν έχει περάσει ούτε απ' έξω από θέατρο γνωρίζει τον William Shakespeare, έναν από τους κορυφαίους ποιητές και θεατρικούς συγγραφείς που έζησαν ποτέ. To «Anonymous» του Roland Emmerich όμως υιοθετεί την θεωρία (συνωμοσίας;) που θέλει το διάσημο Βρετανό συγγραφέα να μην έγραψε ποτέ κανένα από τα διαχρονικά έργα που του αποδίδονται. Από τη Νέα Υόρκη του σήμερα μεταφερόμαστε στην Αγγλία της Ελισαβετιανής εποχής, όπου η εξέγερση του Essex ενάντια στη βασίλισσα Ελισάβετ (Vanessa Redgrave) παίζει το δικό της κρίσιμο ρόλο στην απόκρυψη της ταυτότητας του αληθινού συγγραφέα, του Κόμη της Οξφόρδης Edward de Vere (Rhys Ifans).
Ο Γερμανός σκηνοθέτης Roland Emmerich, γνωστός και μη εξαιρετέος από τις πλέον αναγνωρίσιμες ταινίες καταστροφής της τελευταίας 15ετίας («Independence Day», «Godzilla», «The Day After Tomorrow», «2012»), καταπιάνεται αυτή τη φορά με το ερώτημα "ποιος έγραψε τελικά τα έργα του Shakespeare;", απορία που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει μέχρι και τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Sigmund Freud. Το γεγονός βέβαια ότι ο Emmerich το γυρνά στο πολιτικό θρίλερ δε συνεπάγεται ότι αποκηρύσσει τις πομπώδεις σκηνές δράσεις, αφού η εξέγερση του Essex δίνει την ευκαιρία στο «Anonymous» να απεικονίσει έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό μαχών, φόνων και εκτελέσεων. Το cast της ταινίας της Columbia με τον full προβοκατόρικο τίτλο αποτελείται - αναμενόμενα - από Βρετανούς ηθοποιούς, όπου πέραν των Redgrave και Ifans ξεχωρίζουν τα ονόματα των David Thewlis, Derek Jacobi και Joely Richardson (κόρη της Redgrave).
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1










Η Bella (Kristen Stewart) και ο Edward (Robert Pattinson) ανακοινώνουν στον πατέρα της, Charlie (Billy Burke), ότι σκοπεύουν να παντρευτούν. Ο γάμος γίνεται στην οικία των Cullen και το ζευγάρι φεύγει για μήνα του μέλιτος σε μία απόμερη ακτή της Βραζιλίας. Εκεί η Bella θα μείνει έγκυος και όλα μοιάζουν επιτέλους ειδυλλιακά. Μόνο που το μωρό που έρχεται πέραν ότι αποδυναμώνει επικίνδυνα τη Bella, αποτελεί απειλή τόσο για τον Jacob (Taylor Lautner) και την υπόλοιπη... λυκογένεια όσο και για τα βαμπίρ.
Το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της best-seller σειράς της Stephenie Meyer με τίτλο 'Breaking Dawn' σπάει σε δύο κινηματογραφικά μέρη, κατά τα πρότυπα του τελευταίου Harry Potter. Επιχειρηματικά σκεπτόμενοι, μία τέτοια απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και η τεράστια επιτυχία που είχαν τα «Twilight», «New Moon» και «Eclipse» στη μεγάλη οθόνη και ειδικά στο εφηβικό κοινό δίνουν πάτημα για τέτοιου είδους εγχειρήματα. Από την άλλη βέβαια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρήκαν - εκτός των άλλων - ξεχειλωμένο το στόρι των δύο τελευταίων ταινιών της saga. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρώτο μέρος του «Breaking Dawn» έρχεται εντός του 2011, ενώ το δεύτερο ένα χρόνο μετά.
Τη σκηνοθετική σκυτάλη παραλαμβάνει αυτή τη φορά ο Bill Condon («Kinsey» 2004, «Dreamgirls» 2006), ο τέταρτος σκηνοθέτης που αναλαμβάνει ταινία της saga και ο τρίτος κατά σειρά άνδρας, μετά το επιτυχημένο έναυσμα της Catherine Hardwicke. Αντιθέτως, σταθερή παραμένει η Melissa Rosenberg στη διασκευή του σεναρίου, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας ανατίθεται στον Μεξικανό Guillermo Navarro, ο οποίος έκανε παπάδες στο εξαιρετικό «Pan's Labyrinth» ("Ο Λαβύρινθος Του Πάνα" 2006) του Guillermo del Toro.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Πηγή:http://www.cinemanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου